Do spodní části kávovaru nalijte vodu až k vyznačené rysce (u některých modelů ryska není, tedy voda by měla dosahovat k ventilu, který je na spodním dílu kávovaru. Sítko naplňte kávou. Kávu není třeba pěchovat – naopak u jeměji mletých směsí je to nežádoucí. Celý kávovar uzavřete horním dílem a pevně utáhněte.
Kávu vařte na mírném ohni. Doba varu je individuální dle velikosti kávovaru a výkonem Vašeho vařiče (v řádu několika minut). Komínkem uprostřed horního dílu stoupá káva. Včas kávovar odstavte, aby se káva nepřipálila.
K dosažení kýženého výsledku doporučujeme použít pouze kvalitní druhy kávy určených pro Espresso (jsou hruběji namlety).
Zásadně kávovar nemyjte v myčce!!!
Opravdu chutnou kávu získáte, pokud po použití vnitřní části kávovaru omyjete pouze čistou vodou. Vrchní část můžete mýt běžnými přípravky pro mytí nádobí.
Dobře propláchněte filtry.
Návod na přípravu kávy a údržbu je shodný pro nerezové i hliníkové modely.
Kávovary Bialetti - různé objemy, hliník, nerez |
Cena ks/ bez DPH | |
|
Velikost: 3 šálky Nejpoužívanější domácí kavárna v italských domácnostech. Během pár minut vám připraví pravé italské espresso picolo Snadná příprava i údržba Možnost dodání také ve velikosti 1 šálek , 6 šálků , |
|
639,00 Kč |
Zboží: sýry - Grana Padano - Parmigiano Reggiano - šunky - Proscuitto - Proscuitto crudo - Proscuitto di Parma - Salame NOSTRANO - Coppa Piacentina - MOZZARELLA - olivový olej - Bardo - BERTOLLI - Carapelli - Carapelli-Delizia - SALVADORI - těstoviny - Spaghetti - Conchilie Rigate - Farfalle - Pipette Rigate - Seganini Rigati - Fusilli - Tortilioni - Pasta Antonio Amato - Bardo - káva - Lavazza - Pellini - Segafredo - Columbus